Opwaardering x2 Fiche

  • Aannemer
  • Voeg
    Zonder voeg
  • Plaatsing
    Met plaatser
  • Stijl
    Modern
  • Projectnaam
    Opwaardering x2
  • Projecttype
    Isolatieproject
    Renovatieproject
  • Gebruikte baksteen
    Viola Light
    Carbon

Opwaardering x2

Deze renovatie startte vanuit het idee om de bestaande gevel te ‘upgraden’. De architect wilde een uitzicht dat meer aansloot bij de art deco woningen in de omgeving. E-Board was al door de klant gekozen in het prille ontwerpproces. De twee redenen waren om een combinatie van baksteen met isolatie te gebruiken, en tegelijk de uitbouwdiepte te beperken. Maar deze uitbreiding was bij de bouwaanvraag geweigerd tot 2,5 m boven het stoepniveau. Daarom is een terugval op het gelijkvloers te zien.

De isolerende en renoverende factoren waren allebei belangrijk. Architect Vanzieleghem: “De oude gevel en de onderliggende raamlintelen vertoonden scheuren. Daarom hebben we deze 2 factoren gecombineerd.”

Voor de nieuwe gevel koos de architect twee verschillende gevelstenen. Hij legt uit: “Die keuze heb ik gemaakt om bepaalde stroken te groeperen. En om de gevel optisch te verbreden.” Daarbij besloot hij om voegloos te werken, voor de eenvormigheid van de gevel.

Bekijk andere gerelateerde getuigenissen

Renovatie, Steenokkerzeel
Renovatie
Lees verder
Muurisolatie E-Board, renovatie met baksteen
Renovatie, Bellem
Renovatie
Lees verder