Meer licht en interactie Fiche

  • Architect
  • Voeg
    Zonder voeg
  • Plaatsing
    Met plaatser
  • Stijl
    Modern
  • Projecttype
    Renovatieproject
  • Gebruikte baksteen
    Billund Wasserstrich
    Herning Wasserstrich

Meer licht en interactie

De bestaande woning was een oude bakkerij waarvan het perceel praktisch volledig dicht gebouwd was. Het doel was een open eengezinswoning met stadstuin te creëren. In functie van licht en interactie met de straat werd de woning ook aan de voorgevel open gehouden. De structuur van de bestaande woning werd grotendeels behouden. Er werden openingen, nissen en een vide toegevoegd om lichten en zichten tot een maximum te drijven. Het trappenvolume fungeert als open, functionele spil van de woning. Grote raampartijen en een 'lichthapper' zorgen voor een optimaal contact met buiten.

De woning is aan de achterzijde ingepakt met Utherm wall (unilin) (lambda 0.022) 10cm +  EPB E-Board Vandersanden (lambda 0.031) 8cm.
Gebruikte steenstrips zijn de Wassertrich Billund (2cm dik) en Wasserstrich Herning (3cm dik).

Fotograaf: Debbie Debrauwer

Bekijk andere gerelateerde getuigenissen

buitengevelisolatie E-Board baksteen Barok renovatie
Homogene gevel
Rénovation
Lees verder
Alken, renovatie, lithium LF40, zero
Renovatie
Lees verder