Creatieve afwerking Fiche

 • Voeg
  Zonder voeg
 • Plaatsing
  Met plaatser
 • Stijl
  Modern
 • Projectnaam
  Creatieve afwerking
 • Projecttype
  Isolatieproject
  Nieuwbouw
  Renovatieproject
 • Gebruikte baksteen
  Safora

Creatieve afwerking

Het project van Peter en Jacqueline bestond uit een uitbreiding van hun eengezinswoning met een wellnesscenter. “Om tot een samenhangend geheel te komen, wilden we naast de nieuwbouw ook de bestaande woning renoveren in dezelfde stijl. Wellness staat voor onthaasten, rust en warmte. De constant hoge temperaturen in de ruimte vragen een goede isolatie van de buitenmuren. Dat wilden we ook doortrekken naar de woning zelf.” Dan was er ook nog de privacy: een grote uitdaging. Met die opdracht trokken Peter en Jacqueline naar de architect. Niet alleen vond hij voor hun vragen de juiste oplossing, hij introduceerde ook enkele dingen waar ze zelf niet dachten.

De bestaande woning dateert uit de jaren ’60. Om de gevels extra te isoleren, stelde de architect E-Board voor. Ook een deel van de nieuwbouw is met E-Board afgewerkt, het andere deel is in klassiek metselwerk uitgevoerd. Peter en Jacqueline: “Een groot voordeel van E-Board is de afwerking met gevelsteenstrips. Baksteen straalt warmte uit, ideaal dus voor een wellnessruimte. We kozen een warme, dieprode kleur. Dat zorgde voor de versterking van het effect.”

Daarna was het tijd om aan de privacy te werken. De architect voorzag een lange tuinmuur met een  creatieve uitwerking. Voor de renovatie van de bestaande woning gebeurde de verwerking in horizontaal halfsteensverband. Voor de uitbreiding en de tuinmuur is overgeschakeld naar een verticaal verband. “Met E-Board is dat heel eenvoudig realiseerbaar. Zoiets metselen was een moeilijke en dure aangelegenheid geweest. En het resultaat is een heel speels effect. Ons project is nu één mooi geheel, maar tóch met een subtiele scheiding tussen de privéwoning en de wellnessruimte.”

Bekijk andere gerelateerde getuigenissen

buitengevelisolatie E-Board baksteen Oud Halewijn
Rustieke uitstraling
Deze gevelsteen straalde het rustieke karakter uit waar we naar op zoek waren. Het resultaat mag er zijn. We zijn er trots op!
Lees verder
Verticaal verband
Renovatie
Lees verder