3 belangrijke redenen waarom uw woning isoleren een must is:
1. Energie besparen
Isoleren is één van de slimste investeringen aan uw woning. U verhoogt de waarde van uw huis en u bespaart makkelijk de helft van uw verwarmingskosten. Een duurzame investering waarbij u de initiële kost in geen tijd terugverdient.
2. Milieu
U zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Dé grote boosdoener voor de opwarming van ons klimaat. Door energie te besparen werken we samen aan een leefbaar klimaat. Niet alleen uw portemonnee, maar ook het milieu zijn u al heel dankbaar!
3. Comfort
Gezellig warm in de winter, comfortabel en koel in de zomer. Aangename binnentemperaturen maken het voor u het hele jaar door veel comfortabeler.
Het resultaat is een heel speels effect. Ons project is nu één mooi geheel, maar tóch met een subtiele scheiding tussen de privéwoning en de wellnessruimte.
Gemiddeld ontsnapt 26% van de warmte in een woning langs de muren. 26% langs het dak. 20% langs ramen en deuren. 15% langs de vloer en 13% via luchtverversing en ventilatieverliezen. Als u zoveel mogelijk warmte wil binnenhouden, kan u zich beter concentreren op de meest impactvolle plaatsen. De juiste keuze is cruciaal. Veel hangt af van hoe, wat en waar u aan dat isoleren begint. Het is dus van uiterst belang dat u zich goed laat informeren.
De muren zijn één van de koplopers in de lijst. Lees verder en ontdek hoe u door te "esoleren™" al een groot deel van uw energieverliezen wegwerkt.
Er zijn 3 gangbare manieren om de muren van uw woning te isoleren. Een overzicht:
1. Isoleren van de binnenmuren
Een niet zo vaak toegepaste techniek. Er gaat heel wat woonruimte verloren. U plaatst namelijk de isolatie bovenop de binnenmuren. Een bijkomend nadeel zijn de koudebruggen aan de vloer en het plafond. U werkt deze niet weg door de binnenmuren te isoleren.
2. Spouwmuurisolatie
Is bekender bij het brede publiek. De uitvoering verloopt snel en de kosten vallen mee. Toch kan niet iedereen spouwmuurisolatie toepassen. Denk aan woningen zonder spouwmuur, of met spouwmuurvervuiling (puin- of cementresten). De dikte van de luchtspouw bepaalt de hoeveelheid isolatiemateriaal dat u in de spouw kan blazen. Met de gangbare 3 à 5 cm is dat beperkt. Deze techniek alleen volstaat dus niet voor grote besparingen in energieverbruik.
3. Esoleren™ langs de buitenkant
Als u esoleert, beschermt u de woning van buitenaf. U legt een beschermende, isolerende laag omheen de buitenmuren. Met deze innovatieve techniek bepaalt u zélf de isolatiedikte (tot 30 cm!). Zonder ook maar 1 millimeter aan woonruimte te verliezen. Door te esoleren™ verwijdert u alle koudebruggen.
Als je door het rooilijndecreet niet de gewenste isolatiedikte kunt plaatsen, combineer het esoleren™ dan met spouwvulling. Zo behaal je toch de beoogde isolatiewaardes.
Stel je niet de vraag of je moet esoleren™ OF je spouwmuur opvullen, maar eerder of je beide technieken wil combineren. Want op z’n eentje is spouwmuurisolatie niet voldoende op langere termijn. Heeft je woning al een geïsoleerde spouwmuur, ontdek hoe je met esoleren™ koudebruggen elimineert en nog meer energie bespaart.
Lees ook het artikel van isolatieprof Nathan Van Den Bossche:
Esoleren™ is als isoleren maar dan beter. U kleedt uw woning als het ware aan met een warme beschermende jas, die zorgt voor een enorme energiebesparing én een uiterst korte terugverdientijd. Maar esoleren™ is meer dan perfect isoleren.